REJTETT SZERKEZET AZ UNIVERZUMBAN

REJTETT SZERKEZET AZ UNIVERZUMBAN

Azt gondolhatnánk, hogy a tudomány, a technika fejlődésével egyre inkább háttérbe szorul az az elképzelés, amely szerint világegyetemünk létrejötte Intelligens Tervezés eredménye.

A legújabb kutatási eredmények azonban hihetetlenül bonyolult, összehangolt gépekként működő szerkezeteket tárnak elénk akár mikroszkópba, akár az űrtávcsövekbe tekintünk.
El kell gondolkodnunk, vajon a személytelen, élettelen, tehát intelligenciával nem rendelkező anyag létrehozhat-e bármit, ami azon a hihetetlen magas fokon szervezett, mint pl. az univerzum?

Részlet a cikkből:

“Az univerzumban az égitestek nem véletlenszerűen helyezkednek el, egyre több olyan szerkezeti összefüggésre derül fény, amely pontosítja ennek szabályait. A bolygók csillagok köré rendeződnek, a csillagok halmazokba tömörülnek, azok pedig galaxisokat alkotnak – ilyen a mi Tejútrendszerünk is, amely 200-400 milliárd csillagot foglal magába. Van tovább is, a Tejútrendszer nagyjából 30 társával együtt egy még nagyobb halmaznak, a Lokális Galaxiscsoportnak a tagja, amely pedig a Virgo halmaz (klaszter) része. Itt a rendszerezés okai megszakadnak: ez idáig úgy tűnt, hogy ezeket a klasztereket nem fogja össze semmi. A Hawaii Egyetem kutatói most felfedezték, hogy a minket körülvevő galaxisokat egy közös kolosszális erő is mozgatja, így azok még nagyobb szerkezeti egységnek is részei.”

Teljes cikk:
http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20140903-laniakea-szuperklaszter-melyebb-szerkezet-formalja-a-tejutrendszer-mozgasat.html